Klimaatburgemeester en de natuurherstelwet

Brigitte van de Koevering is klimaatburgemeester van Helmond, een rol waarvoor iedereen zich aan kan melden. Zij wil zich inzetten voor meer groen in onze stad. Zij schrijft op donderdag voor DitisHelmond een column. Met dit keer de Klimaatburgemeester en de natuurherstelwet.

Tegen niemand zeggen hoor…

Ondanks dat we in Nederland vier keer zoveel stikstof uitstoten als in de rest van Europa, heeft boerenorganisatie LTO het landbouwakkoord opgeblazen. Waar het polderen in ons eigen piepkleine land stukloopt, lukt het op Europees niveau wel om de natuur vlot te trekken.

Eerlijk gezegd vond ik Frans Timmermans altijd een beetje een ijdeltuit, zoals hij als een soort Ivo Niehe 2.0 pronkte met zijn talenkennis. Ondertussen ben ik onder de indruk geraakt van zijn Green Deal, de lobby voor een CO2-neutraal Europa in 2050 en zijn plannen voor herstel van biodiversiteit. Jeetje, wat moet die man blaren op zijn tong hebben. Ik snap die lange baard wel.

Het wrange is dat zijn voorstel een ruime meerderheid van stemmen kreeg van de EU-landen, maar Nederland stemde tegen. Minister Van der Wal vroeg tevergeefs om uitstel, uit angst dat een boerenbedrijf runnen helemaal onmogelijk wordt. Wat volgens mij juist de oplossing is voor het hele probleem.

Er moet nog gestemd worden in het Europees Parlement. Maar als ik Christianne was, zou ik stiekempjes vóór de natuurherstelwet stemmen en dan bij hoog en laag beweren dat ze uit alle macht heeft geprobeerd het tegen te houden. Dan zijn we eindelijk van het hele gezeik af en geven we gewoon onze Frans de schuld. Dat vindt hij vast niet erg.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Klimaatburgemeester van Helmond

Klimaatburgemeester van Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *