Knip Positieve Top 500 muziekmarathon Knippenbergcollege

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 februari 2021 streamt het Dr. Knippenbergcollege uit Helmond 27 uur lang de Knip Positieve Top 500 voor alle leerlingen en het personeel. Het idee is pas tien dagen oud; 800 leerlingen reageerden op de oproep om een top 3 in te zenden en de school kwam zo tot een Top 500. 

Er werden 1.319 verschillende nummers ingestuurd. De muzieksmaak van jongeren kwam naar voren, maar ook oudere nummers van onder meer Queen, Danny Vera, Eminem, Frank Sinatra en zelfs Doris Day staan in de lijst. Een voor een komen ze voorbij in de marathonuitzending, afgewisseld door interviews met leerlingen over hun muziekstijl. De livestream is vrijdag vanaf 09:00 uur te beluisteren door de gezinnen van alle leerlingen en het personeel; zo’n 2.000 huishoudens in totaal. De uitzending gaat heel de nacht door en eindigt op zaterdag om 12:00 uur.

Positiviteit

Perry Vermeulen: ”We ervaren zelf hoe belangrijk het is om onze jongeren positiviteit te bieden. Ze hebben het niet gemakkelijk, daarover is al genoeg geschreven. Het idee wordt daarom omarmt.” Een professional maakte een jingle en bekende Helmonders en mensen uit de muziekindustrie namen al korte filmpjes op om de leerlingen een hart onder de riem te steken. Met als voorbeeld entertainers DJ Petertje en Joël Borelli.

Kookwedstrijd

Het Dr. Knippenbergcollege hield afgelopen weekend ook al een kookwedstrijd waar 70 leerlingen van de school aan meededen. De winnaar van de kookwedstrijd werd in een livestream bekend gemaakt. De prijs: een chefkok die kookt voor het gezin van de winnende leerling.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bram van Doorn

Bram van Doorn volgt Helmondse sporters en sportverenigingen voor DitisHelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *