De achtste editie van het sportevenement Helmondse Sporthelden vond plaats op zaterdag 24 juni. Een evenement waar elke keer een Helmonds sporticoon centraal staat, een voorbeeld voor de jeugdige sporters. Dit keer was de eer aan Danny Koevermans met de Danny Koevermans Cup.

Koef

Danny ‘Koef’ Koevermans heeft behoorlijk naam gemaakt in de voetbalwereld. Hij speelde voor Excelsior ’20, PSV, AZ, Sparta en FC Utrecht en in het Nederlands elftal. In het buitenland was hij speler bij het Canadese Toronto FC. Na aanhoudend blessureleed bouwde hij af bij SV Brandevoort. Daar speelde hij nog in de hoofdmacht en werd tevens jeugdtrainer. Tegenwoordig is hij ook assistent-trainer bij de vrouwen van PSV.

Officiële start

Rond de klok van 10.00 was iedereen aanwezig op Sportpark Brandevoort voor de officiële opening. Als eerste nam het bestuur van de Stichting Helmondse Sporthelden het woord, dat allen welkom heette. Daarna de heer Lambert van der Meulen van de Lions Club gewest Helmond, die de stichting feliciteerde dat zij verkozen waren als één van de lokale goede doelen. Om vervolgens een mooie cheque van 2500 euro te overhandigen. Daarbovenop de vier vaste scheidsrechters die het gepraat wel welletjes vonden en aangaven dat het toernooi nu maar eens moest beginnen. Tot vreugde van de deelnemende teams uit Mierlo-Hout, Stiphout, Milheeze, Brandevoort en de teams van SV de Braak, HVV en Sparta 25. Want die wilden wel eens aan de slag na deze officiële start.

Spanning ten top

Het was de hele dag een gejuich, gefluit, geroep en applaus van jewelste. De ene wedstrijd was nog spannender dan de ander. Regelmatig liet het ene team het andere team alle hoeken van het veld zien, zo ook het meisjesteam dat meedeed. Danny Koevermans bekeek alles met plezier en enthousiasme en gaf de sporters de gelegenheid om allemaal even met hem op de foto te gaan. Tegen het eind van het toernooi bleek dat uit de twee poules de teams HVV en Milheezer Boys de sterkste waren. Iederéén kreeg een medaille, maar zíj mochten ook de Danny Koevermans Cup mee naar huis nemen. Het achtste evenement was evenals de vorige zeven naar alle tevredenheid verlopen.

Acht helden, acht evenementen

Zeven succesvolle evenementen gingen deze achtste editie met voetballer Danny Koevermans voor. Begin dit jaar was er de badmintoneditie met Judith Meulendijks als sporticoon. Vorig jaar was het de beurt aan Nieky Holzken met een kickbox evenement. En aan José van Hoof, één van de toppers uit het Nederlandse vrouwenvoetbal, met een voetbaltoernooi. Daarvoor was er het wielrenevenement met Leontien van Moorsel, het hockeytoernooi met Bob de Voogd en de atletiekwedstrijd met paralympisch kampioen Piet Gruijters. En wat te denken van het voetbaltoernooi met de broers Willy en René van de Kerkhof.

Gezonde levensstijl voor álle Helmondse kinderen

Stichting Helmondse Sporthelden zet zich in voor het bevorderen van een gezonde levensstijl voor (kansarme) Helmondse kinderen en kinderen met een beperking. Dit doen ze door het organiseren van sportclinics en sportevenementen. Samen met bekende Helmondse (oud-)sporthelden en in samenwerking met Helmondse scholen en organisaties. In de stichting staan (oud-)sporthelden centraal, Helmonders waar men trots op is en waar kinderen zich dus aan kunnen spiegelen.

Aan de jeugdsportevenementen nemen jaarlijks honderden kinderen deel. Inschrijving is gratis en ieder kind gaat met een aandenken naar huis. Zowel kinderen uit kwetsbare groepen als kinderen met voldoende kansen en geen beperking sporten samen bij de diverse toernooien.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *