Koffie met een Tablet over foto’s versturen

De smartphone is natuurlijk niet alleen bedoeld om mee te bellen. De jeugd weet daar alles van. Maar voor wat oudere mensen is het wel fijn om te leren hoe dat werkt. Bij ‘Koffie met een Tablet’ worden maandelijks functies uitgelegd, zodat het makkelijker is om die ook te gebruiken. In mei is te zien hoe foto’s gemakkelijk doorgestuurd worden via WhatsApp. Het filmpje is opgenomen in de bibliotheek en wordt uitgezonden op de lokale tv-zender DitisHelmond. 

 ‘Koffie met een Tablet’ is van oorsprong bedoeld als een serie bijeenkomsten waarbij 55-plussers iedere maand kennismaken met een nieuw digitaal thema. In gezelschap en met een kop koffie. Samenkomen kan nu niet. Daarom is gekozen om op de lokale tv-zender DitisHelmond de onderwerpen uit te zenden.

Eerder zijn al twee uitzendingen geweest over inloggen, online boodschappen doen en over beeldbellen. In de week van 3 mei zal de uitzending gaan over hoe foto’s gedeeld kunnen worden in een WhatsApp-bericht. Dit wordt stapsgewijs uitgelegd, zodat iedereen het kan leren. De uitzendingen op DitisHelmond-tv zijn in de week van 3 mei van maandag tot vrijdag om 10.30 uur en om 14.30 uur. De filmpjes zijn ook terug te kijken via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet

Digitale kaart

Van elk onderwerp is een digitale kaart gemaakt door studenten van het ROC Ter AA. Op de kaart worden de stappen met afbeeldingen uitgelegd. Leden van de KBO krijgen deze kaart thuis. De kaart is ook op te halen bij de bibliotheek in Helmond en staat op de website van de KBO Kring Helmond: https://www.kbo-kringhelmond.nl/

Fysieke bijeenkomsten als het weer kan

Fysieke bijeenkomsten kunnen nog niet, maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Zodra het weer kan, gaat ‘Koffie met een Tablet’ van start op vier locaties, met nieuwe onderwerpen. Uiteraard met koffie!  Ook kunnen leerlingen van het ROC Ter AA de aanwezigen dan helpen met hun smartphone of tablet. Er zijn in 2020 enkele proefbijeenkomsten geweest en de deelnemers waren enthousiast.

Zelf nu al digitale vragen?

Iedereen met digitale vragen kan bellen naar het digitale spreekuur bij de bibliotheek Helmond, op maandag tot en met zaterdag van 10.00-13.00 uur (0492 52 22 20).
Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800 1508).  Beide services zijn gratis voor iedereen.

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA.
Samen bedachten zij het project waarbij mensen laagdrempelig meer te weten kunnen komen over digitale mogelijkheden.  Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt.

Lokale omroep DitisHelmond-TV is te bekijken via: Ziggo kanaal 36; KPN kanaal 1429; Breedband Helmond kanaal 130. Buiten Helmond kun je de uitzendingen volgen via internet.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *