Koffie met een Tablet weer fysiek op locatie

Onder de naam ‘Koffie met een Tablet: een digitale ervaring rijker’  is een serie bijeenkomsten gepland, speciaal voor de wat oudere inwoners. Voor Corona was het al de bedoeling om iedere maand kennis te laten maken met een nieuw digitaal thema. In gezelschap en mét een kop koffie. Maar samenkomen ging te lang niet. Maar nu wél. Daarom gaan deze gratis bijeenkomsten in juli en augustus van start op 4 locaties in Helmond.

Koffie met een Tablet is een samenwerking tussen de KBO Kring Helmond, de gemeente Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel en afdeling Zorg&Welzijn van het ROC Ter AA. Samen bedachten zij dit project, waarbij mensen laagdrempelig meer te weten komen over digitale mogelijkheden.  Zowel voor mensen die een smartphone of tablet hebben, als voor mensen die hier niet over beschikken maar wél willen zien hoe het werkt. De bijeenkomsten zijn gratis voor iedereen, ook voor niet-leden.

Thema juli: Foto’s maken én doorsturen

De smartphone is natuurlijk niet alleen bedoeld om mee te bellen. De jeugd weet daar alles van. Veel ouderen hebben een smartphone of tablet, maar weten er te weinig van. In juli laat de organisatie zien hoe foto’s gemaakt kunnen worden, opgeslagen en ze gemakkelijk door kunt sturen via WhatsApp. De uitleg wordt, op begrijpelijke wijze, gegeven door een medewerkster van Bibliotheek Helmond. Bij de bijeenkomsten krijgen bezoekers ook een kaart mee waarop staat hoe dit werkt als de deelnemer het later zelf thuis uitprobeert.

Dit thema is op donderdag 8 juli, 10.00-11.30 uur in zaal De Koning in Mierlo-Hout. Op dinsdag 13 juli, 15.00-16.30 uur in de Bibliotheek Helmond en op dinsdag 27 juli MFC de Smed in Stiphout van 15.00 tot 16.30 uur

Aanmelden voor een gewenste datum kan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/koffiemeteentablet  of telefonisch (bibliotheek: 0492-522220) en secretaris Kring KBO Helmond (06-22616134). Er kunnen in elke locatie een beperkt aantal mensen terecht.

Thema augustus: Videobellen

In augustus vertelt de bibliotheek over hoe videobellen werkt. De bijeenkomsten zijn op dinsdag 3 aug. 10:00 – 11:30 in Zaal Vissers Helmond-Brouwhuis, dinsdag 10 aug. 15:00 – 16:30 Bibliotheek Helmond, donderdag 19 aug. 10:00 – 11:30 De Koning in Mierlo-Hout en maandag 30 aug. 10:00 – 11:30 MFC De Smed in Stiphout. Ook hiervoor is eerst aanmelden gewenst.

In september gaat het over hoe online spullen kopen werkt, later in het jaar komen nog de DigiD en Zorg op afstand aan bod.  Vanaf september zullen leerlingen van het ROC Ter AA aanwezig zijn en helpen.

Andere digitale vragen?

Iedereen met digitale vragen kan bellen naar het digitale spreekuur bij de Bibliotheek Helmond, op maandag en vrijdag van 13.30-15.00 uur en op zaterdag van 11.00-12.30 uur.  (0492-522220). Er is ook een landelijke Digi-Hulplijn, waar op werkdagen van 09.00-17.00 uur digitale vragen beantwoord worden (0800-1508).  Beide services zijn gratis voor iedereen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.