Kom in actie tegen laaggeletterdheid

In Helmond hebben 12.700 inwoners van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan geletterde mensen. Dat moet en kan anders. Daarom neemt de gemeente Helmond deel aan de landelijke Week van Lezen en Schrijven, die dit jaar van maandag 6 tot en met zondag 12 september plaatsvindt. Naast de samenwerking met de deelnemende organisaties, besteedt de gemeente Helmond ook aandacht aan dit onderwerp bij de eigen medewerkers.

Activiteiten

Verschillende organisaties brengen laaggeletterdheid onder de aandacht door activiteiten te organiseren in de week van 6 t/m 12 september. Zo is er een high tea in het Taalcafé in de Bibliotheek, zijn er open taallessen te volgen bij het ROC, wordt er een gedichtenwandeling in de stad georganiseerd en is er aandacht voor taalvrijwilligers via de LEVgroep. Ook maakt omroep DitisHelmond via interviews met professionals en voormalig laaggeletterden het belang zichtbaar van kunnen lezen, schrijven en digitaal vaardig zijn. Hieronder staat een overzicht van alle activiteiten die georganiseerd worden tijden de Week van Lezen en Schrijven.

Week van het Lezen en schrijven

De Week van het Lezen en Schrijven wordt jaarlijks in september georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. In deze week valt structureel op 8 september ‘De Wereld Alfabetiseringsdag’.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *