Kom langs bij Krokuskasteel Helmond

Kom langs bij Krokuskasteel Helmond! Het leukste kasteeluitje van Helmond

We gaan weer richting het voorjaar met de krokusjes in het groen! In Krokuskasteel Helmond kan je van alles ontdekken en beleven, in de grootste waterburcht van het land, van 21 tot en met 26 februari. Samen met jouw familie, gezin, vrienden en wie maar wil. Ons Krokuskasteel dat midden in de stad staat, zit barstensvol verhalen! Kom luisteren, spelen en ontdekken.

Voor prijzen, tijden en meer ga naar museumhelmond.nl/evenementen/krokuskasteel-helmond. Je kan een ticket online aanschaffen via de website of aan de balie. Online bestel je dan een regulier ticket voor volwassenen of voor kinderen. Heb je een Museumkaart of ben je VIP-lid van de VriendenLoterij dan heb je gratis entree.

Ontmoet de kasteelgidsen

Zij zijn elke dag aanwezig om spannende verhalen te vertellen over dit eeuwenoude kasteel. Ze laten je de mooiste plekken zien en jij mag ontdekken welke oude voorwerpen er in de kist zitten. Want weet jij wat een snotneusje of bikkelspel is?

Luister naar de kasteelbewoners

Zo ontmoet je de Marskramer die van alles in zijn mars heeft, of Rentmeester Jadoulle die het kasteel wel op heel eigenzinnige wijze beheert als de kasteelheer van huis is… En ga ook zeker kijken bij het middeleeuws koken, en vraag naar de kok zijn geheime recept. Alle bewoners die je op jouw weg door ons kasteel ontmoet, hebben een bepaalde relatie met Kasteel Helmond. Ga het zelf maar ontdekken!

Selfie jezelf en je vrienden

Zittend, en natuurlijk op z’n middeleeuws verkleed, op de troon in de grote ridderzaal is jouw kans voor een unieke selfie. Ook kun je elke dag op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein en speuren in de spannende kelders van het kasteel.

Kijk uit, kasteel in brand!

Ontdek het mysterie op de eeuwenoude zolder tijdens een spannende tour. Dan weet jij straks vast wie de brand op zolder heeft veroorzaakt. Reserveren is niet nodig, je kan meedoen met de zoldertour op de dag van jouw bezoek. Kom alvast in de sfeer en speel het XXL bordspel in

de ronde torenruimte. Wie wint, die verliest dus kijk uit!

Smikkel smakkel

Zin in smakelijke gerechten en heerlijke dranken? Die kun je bestellen in ons gezellige Kasteelcafé. Speciaal tijdens Krokuskasteel Helmond hebben we een mini lekkernij. Wat dat is? Kom zelf maar proeven.

Bron foto: FotoStudio5700.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.