Koningsdag 2022: we mochten weer met z’n allen feest vieren en dat deden we dan ook. In diverse wijken werd het een gezellige boel. Ik bezocht enkele wijken en maakte een kort verslag van de feestgangers, hun kuren en hun spullen van de zolder.

In Brouwhuis waren alle winkels versierd en met gezellige kraampjes voor de deur was het om 10.00 uur al aardig druk. Door het mooie weer was het terras al snel bezet en met de geuren van lekkere hamburgers en worsten met spek was het een smakelijke boel. En het sjouw en dansorkest De Sunshine Boys maakte met hun gezellige muziek helemaal de boel aan het feesten.

Ook in Mierlo-Hout was er iets te doen. Daar stond op het Janssen en Fritsenplein de stichting Duo-fietsen met een grote enveloppe-actie waarmee leuke prijzen waren te winnen. De supermarkt ernaast verzorgde de inwendige mens met lekkere broodjes knakworst.

En wie het helemaal aandurfde kon zich in het centrum van Helmond vergapen aan de spullen die iedereen aanbood en die misschien wel van de zolder afkwamen. Maar hier was langs de kramen lopen niet mogelijk. Voetje voor voetje slenterden de nieuwsgierige mensenmassa langs de kramen op zoek naar dat ene stukje antiek, speelgoed of een leuk kledingstuk.

Op het Piet Blomplein was er een kindermarkt en de kinderen waren dan ook veeltallig aanwezig met hun speelgoed. Maar wel onder toezicht van de ouders. Er werden ook dansdemonstraties gegeven dus iedereen kon genieten. En voor de kinderen was er de gelegenheid een keer mee te varen met de Reddingsbrigade.

De kramen die verspreid waren opgezet bij het Havenplein, Kasteellaan en bij Pathé zorgden er wel voor dat je niet te snel langs de koopwaren liep. Ook hier een enorme drukte en dankzij de geur die kwam van de eettenten kreeg je vanzelf honger. De terrassen? Daar was haast geen plaatsje meer te bemachtigen. Het mooiste uitzicht had men van bovenaf bij de Traverse. Als je dan die mensenmassa beneden zag besefte  je wel hoe druk het was. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een gezellige Koningsdag met prachtig weer en daar ging het om.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.