Gewoontegetrouw vindt elk jaar op Koningsdag de officiële bijeenkomst plaats voor de dragers van de Koninklijke Onderscheidingen.

Nieuwe locatie

Vele jaren was die bijeenkomst in Kasteel Helmond. De groep genodigden wordt echter steeds groter. Daarom moest de gemeente op zoek naar een andere plek. Dus werd theater Het Speelhuis de nieuwe locatie. Enerzijds vanwege de grotere ruimte, maar ook voor een betere garantie van de veiligheid van zo’n grote groep.

Ontvangst

Bij binnenkomst werd iedereen eerst ontvangen door een muzikaal kwartet uit Helmond. Met in hun midden de Helmondse stadskunstenaar Luc de Graaf.  Ook was daar burgemeester Elly Blanksma om iedereen van harte welkom te heten.

In het theater

Na de opening in de theaterzaal reikte de burgemeester nog officieel het lintje uit aan een van de twaalf nieuwe leden. Hierna volgde de vertoning van de beelden van de Lintjesregen. Woensdagochtend was burgemeester Blanksma op pad gegaan om alle nieuwe lintjesdragers te informeren. Hiervan en van de uitreiking die daarna in de middag volgde, waren opnames gemaakt.

Ode aan de vrijwilliger

Het muzikale kwartet schreef speciaal voor de lintjesdragers een nieuw Helmonds lied. Dat viel bij de aanwezigen duidelijk in goede aarde. Daarna kwamen alle nieuwe lintjesdragers het podium op en werd Het Wilhelmus ten gehore gebracht op een klein draaiorgel uit het Draaiorgel Museum Helmond.

Oranjebitter en een muzikale serenade  

In de foyer bracht men met een glas oranjebitter een toast uit op de jarige koning. Het Helmonds Muziek Corps bracht daarna een mooie serenade op het Speelhuisplein. Tenslotte namen burgemeester Elly Blanksma en Frank Smits samen het kleine draaiorgel ter hand. Met een echte Helmondse schlager sloten zij dit samenzijn af. Al met al weer een geslaagde dag voor de genodigden.

Verslag en fotografie: Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Holke J.M.Flapper Reply

    Henk bedankt voor je jarenlange enthousiaste en kundige inzet voor de stad.
    We wensen je een goede en zinvolle rustperiode.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *