Voor 12 mannen en 2 vrouwen, was het vandaag een heuglijke dag.  Vanwege het vele vrijwilligerswerk en zich te hebben ingezet voor de Helmondse gemeenschap, zijn zij verrast geworden met een Koninklijke onderscheiding.

Drie plaatsen

Op drie plaatsen vonden dit jaar de uitreikingen plaats. Om kwart over negen was het al een drukte van belang in het Speelhuis . Hier werden 5 personen voor het voetlicht geplaatst  en kregen  de onderscheiding door burgemeester Elly Blanksma opgespeld. Loods 20 met het Orgelmuseum was de volgende locatie, die tot de nok gevuld met gasten en personen die ook hier met een smoes naar toe zijn gelokt.  De derde locatie was ons monumentaal kasteel, waar de  laatste  Koninklijke onderscheiding in ontvangst  genomen mochten worden.

Hele lijsten

Het waren wederom hele lijsten, waarin beschreven was wat deze 14 personen allemaal hadden gedaan, voor de Helmondse gemeenschap. Waarom het elk jaar maar zo’n  klein aantal  personen zijn die deze verrassing mag overkomen is niet duidelijk. Zijn er maar zo weinig voordrachten of zijn er zoveel voordrachten die worden afgewezen. Dat is altijd erg onduidelijk, want als je niet wordt voorgedragen, kun je tot aan je dood vrijwilligerswerk blijven verrichten, maar een onderscheiding komt er niet. Je zou je zelf ook moeten kunnen aanmelden, als je bijvoorbeeld 30 jaar  of meer voor de gemeenschap belangeloos  hebt uitgesloofd.

© Tekst en Foto’s Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Nico Vaessen Reply

    Alweer een schitterende fotoreportage. Bedankt Henk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.