Kranslegging 4 mei,  op donderdag 29 april

Deed de gemeente Helmond deze week een oproep aan de inwoners, om op 4 en 5 mei een bloem te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten in Helmond.

Maar de gemeente Helmond is zelf de datumweg kwijt wat betreft het leggen van bloemen, want wat schetst mijn verbazing, ik word geïnformeerd door een voorbijganger in het Hortensiapark: “Wat ik nu weer aantref, er staat een gedachteniskrans bij de Sint-Jozefkapel , die normaal op 4 mei wordt geplaatst, maar toch niet op 29 april?”

Ik moet hem gelijk geven, want dit is niet te begrijpen. Er was gemeld in een persbericht dat burgemeester Elly Blanksma, haar jaarlijkse toespraak en de kranslegging op een eerder tijdstip zou laten filmen. Maar je doet deze kranslegging toch geen week van te voren, dan neem je de zaak toch niet meer serieus. Ik heb mijn reportage om 19.00 uur gemaakt.  Ik mag hopen dat de burgemeester deze krans laat weg laat halen en op 4 mei laat herplaatsen zoals het hoort.

Reactie gemeente

De gemeente Helmond laat in een korte reactie weten dat de kranslegging op 4 mei wel degelijk serieus wordt genomen. Volgens een woordvoerder is de bewuste krans er vandaag neergehangen voor de opname van de toespraak. Die is vanmiddag gefilmd. De krans is kort na de opname door de bloemist weer opgehaald. Het was niet de bedoeling dat die gezien zou worden eigenlijk.

Op 4 mei is zoals altijd een kranslegging en om 20.00 uur 2 minuten stilte. Het is vanwege corona niet de bedoeling dat daar publiek bij aanwezig is. De opname van de toespraak van de burgemeester is op 4 mei ’s avonds op DitisHelmond te zien.

 

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk   

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Avatar
    Willem- Egbert Boonstra Reply

    Ontzettend jammer dat hierbij de Veteranen niet zijn uitgenodigd. Met de Corona regels had dit prima met 4 tot 6 Veteranen een juiste uitstraling kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *