Het Kunstkwartier in Helmond is al enige jaren aan de Kromme Steenweg gevestigd. Maar als het over bekendheid gaat, mag er toch wel het een en ander gebeuren. 

“Ondank dat we er al enkele jaren zitten, lijkt het erop dat niet iedereen in de stad weet welke cursussen en maatschappelijke- en onderwijsactiviteiten er achter de deuren plaatsvinden”, vertelt Bob van Rutte aan Dit is Helmond. Zonde inderdaad. Want het vier verdiepingen tellende gebouw herbergt veel mogelijkheden. Muziek maken, theater en danslessen of creatief bezig zijn met je handen, het is er allemaal mogelijk, in elke leeftijdscategorie.

Zo zette het Kunstkwartier Helmond in 2022 Rock ‘n Rollators op. Een muzikaal initiatief dat uniek was in Nederland. “En dit initiatief gaat een vervolg krijgen”, aldus Van Rutte.

Ruim aanbod

In de kelder van het Kunstkwartier is een heuse muziekstudio ingericht. “Als het aan ons ligt, wordt deze straks veel vaker gebruikt”, vervolgt Van Rutte. “Niet alleen als oefenruimte, maar ook voor geluids- en beeldopnames.” Verder kun je er middels pilates en yoga met je lichaam en geest bezig zijn. Ook het aanbod voor basis- en voorgezet onderwijsactiviteiten is groot. Van Rutte: “En van maatschappelijke activiteiten zijn er al diverse de revue gepasseerd in de stad.”

Tot eind augustus is het vakantietijd. Daarna starten de activiteiten weer op met de samenwerkingspartners. Op de website kunst-kwartier.nl vind je meer informatie. Maar je mag ook altijd vrijblijvend binnenlopen. Je vindt het Kunstkwartier Helmond aan de Kromme Steenweg, recht tegenover theater het Speelhuis.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *