Kunstroute Warande in laatste weekend van augustus

Kunstliefhebbers kunnen zich op zaterdag 27 augustus van 12.00 tot 17.00 uur en zondag 28 augustus van 11.00 tot 17.00 uur weer verheugen op verrassende kunst in Helmond. Kunstroute Warande is inmiddels een goedbezochte jaarlijkse traditie geworden met twintig exposerende kunstenaars in negen opengestelde tuinen, die op loopafstand van elkaar liggen. Wat de Kunstroute dit jaar extra bijzondere maakt zijn de cosplayers.

Cosplay is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald persoon of idee uit te beelden. In ruimere zin verwijst cosplay naar alle gekostumeerde rollenspelen buiten een podium om, ongeacht de culturele context.

De bosachtige omgeving, met de straten Laagveld, Gistel, Horst en Overhorst blijkt een verbindende combinatie tussen buur, natuur en cultuur. Het aanbod omvat een grote diversiteit aan kunst met dit jaar werk van zowel nieuwe kunstenaars als ook nieuw werk van eerdere exposanten.

De werken zijn gevarieerd zoals glas, ijzersculpturen, keramiek, brons, staalobjecten, schilderijen, draadsculpturen, steen/glas en stofobjecten. Ook gaat een Graffity Artist zich uitleven op een auto beschikbaar gesteld door Autobedrijf Piet Keijzer uit Helmond.

Vriend worden

Om ook in de toekomst van de unieke combinatie buur, natuur en cultuur te kunnen blijven genieten is ‘Vrienden van Kunstroute Warande’ opgezet. Mensen die vinden dat de Kunstroute Warande bestaansrecht heeft en moet blijven, kunnen zich aanmelden als ‘vriend’ via www.KunstrouteWarande.nl

Voor de vrienden is er elk jaar een speciale activiteit, evenals een vermelding op de website.

Initiatiefnemers van Kunstroute Warande: Adjan Broeders en Martin van der Velden (foto via website Kunstroute Warande)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.