Laatste onderzoek interesse glasvezel in Helmond

Op 15 september start Glasvezel Helmond met een onderzoek in de Annawijk, Suytkade, Stationsgebied en het Centrum. Dit betekent dat over een periode van drie maanden mensen gevraagd worden of of er interesse is in een glasvezelaansluiting en een abonnement voor de bijbehorende diensten zoals internet, bellen en televisie. Dit gebeurde eerder al in vier grote buurten in de binnenstad.

Wanneer er voldoende interesse is, wordt er geïnvesteerd in de aanleg van het netwerk. De aanleg gaat door als minimaal 25 procent van de adressen meedoet. Halverwege september ontvangen de bewoners van de betreffende buurten een brief van Glasvezel Helmond. Hierin staat informatie over het onderzoek en de verschillende providers met hun diensten. De providers van Glasvezel Helmond zijn: TriNed, Plinq, Freedom, FiberNL en Breedband Helmond. Ook zijn er in combinatie met een abonnement slimme toepassingen voor in huis mogelijk, zoals brandalarmering en huisbeveiliging (AltijdThuis) en mantelzorg op afstand (Leefsamen) van leverancier Akkedeer.

Eerst aanmelden, dan graven

Bewoners hebben tot en met 10 november de tijd om aan te geven of ze direct willen instappen tegen gratis aansluitkosten. Als minimaal 25 procent van de inwoners  een abonnement afsluit bij één van de providers, dan wordt in 2022 de glasvezel aangelegd. Daarna volgen nog de woningen in het buitengebied en in Industriegebied-Zuid.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.