Lachgasflessen in Helmondse woningen aangetroffen

Bij een integrale controle op woensdag 15 december door het Peelland Interventie Team (PIT) op verschillende locaties in Helmond zijn verschillende overtredingen geconstateerd. In een woning werd een grote hoeveelheid gasflessen aangetroffen. Bij een ander adres voldeed de opslag van lachgas niet aan de gestelde eisen.

Ook in Deurne werden controles uitgevoerd gisteren. Bij de controleactie waren de volgende organisaties betrokken: politie, Senzer, Omgevingsdienst Peelland Interventie Team (PIT).
Onder regie van het PIT zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving
Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties om te komen tot oplossingen.

Verdachte situaties melden

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan anoniem per telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.