Lambertus Concerten presenteert: Young Musicians Academy Fontys

De Young Musicians van de Fontys Academy geven zondagmiddag 12 juni een optreden met een zowel klassiek als eigentijds, gevarieerd programma met viool, cello en piano. Het concert is in de Pleinzaal van Theater  Speelhuis en het begint om 15.00 uur.

Na succesvolle samenwerking de afgelopen jaren, en na een onderbreking van ongeveer twee jaar als gevolg van corona, heeft Lambertus Concerten met de Young Musicians Academy van Fontys dit seizoen de draad opnieuw kunnen oppakken. Fontys is bekend van de Rock Academy, die succesvolle artiesten als Krezip, dj Hardwell en Danny Vera voortbracht. Maar Fontys Young Musicians Academy is ook een kweekvijver voor toptalenten op het gebied van klassieke muziek. Om deze jonge musici de mogelijkheid te bieden zich muzikaal te presenteren en ervaring op te doen, biedt Lambertus Concerten ze een podium en een springplank voor het grote professionele werk.

Op het programma staan o.a. werken voor piano (Julia Bogdanova en Christian Gilissen), viool (Femke Chu, Evan en Abigail van Dijk) en cello (Lidwien Kuijper), solo en in groepsverband, van bekende klassieke maar ook moderne componisten, in allerlei stijlen en bewerkingen.
De Young Musicians Academy is de opleiding aan het Conservatorium van Tilburg voor getalenteerde en jonge musici in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Alle lessen aan deze  studenten worden verzorgd door docenten van Fontys. Op zaterdagen studeren ze in de koorklas en in ensembles waar ze, ook onder begeleiding van ervaren docenten, het spelen van kamermuziek oefenen.

Gedurende het hele jaar presenteren deze jonge mensen zich op concerten en concoursen op speciale locaties. Meer info: www.lambertusconcerten.nl

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.