Lambertus concerten sluiten af met Woojin Kim en Yeguk Kang

Op zondagmiddag 19 juni 2022 sluit Lambertus Concerten het muzikale seizoen feestelijk af met bariton Woojin Kim en countertenor Yeguk Kang, De twee jonge Koreaanse zangers treden op met een gevarieerd liedrecital. 

Lambertus Concerten sluit het het muzikale seizoen af met twee jonge, pas net afgestuurde Koreaanse zangers. Bariton Woojin Kum en countertenor Yeguk Kang brengen een gevarieerd programma ten gehore: van beroemde aria’s, zoals  ‘Erbarme Dich’ uit Bachs Mattheus passie,  tot bekende opera-aria’s uit Alcina van Händel, The Snow Maiden van Rimsky-Korsakov, en Wagners Tannhäuser. Maar ook zingen ze enkele romantische liederen van Schumann, zoals Widmung’ naast ‘The Spring Girl’ en ‘Nostalgia’,  van twee Koreaanse twintigste-eeuwse componisten.

De Koreaanse bariton Woojin Kim behaalde zijn bachelor in vocale studies en communicatie aan de Yonsei University (2018) en zijn Master zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (2021). Tijdens zijn studie won hij al prijzenn, waaronder de City Philharmonic Orchestra Competition (2020), de Haneum Music Competition (2020) en de Seoul Seonyul Competition (2020). Als solist was hij te horen in diverse Bachcantates in en buiten Nederland, en onder andere in Haydns Harmoniemesse , Mozarts Vesperae solennes de confessore en de Krönungsmesse. In 2020 kreeg hij de centrale rol in de opera Little Women bij Dutch National Opera Academy. Momenteel treedt hij op als opera- en concertzanger bij diverse podia.

Countertenor Yeguk Kang (27) volgde zijn eerste zanglessen al toen hij 13 jaar was. Op zijn 18e vervolgde hij zijn zangstudie aan de Yonsei University, waar hij zijn bachelordiploma behaalde. Sinds oktober 2019 doet hij zijn masteropleiding aan de Universiteit voor Muziek en Dans Keulen (D) bij Prof. Kai Wessel. Yeguk Kang zong als solist in Vivaldi’s Gloria, in diverse Bachcantates en Bachs Johannespassion (2018) en Bernsteins Chichester Psalms (2018). Ook in opera’s zingt hij als countertenor, zoals in Die Fledermaus van J. Strauss jr. en Caio Fabbricio (Aanpassing van Hasse’s Opera) van Händel, beide in 2022.

 

Het concert is op 19 juni 2022 in de Pleinzaal van Theater Speelhuis Helmond. Aanvang 15.00u, entree €15,00. Meer info: lambertusconcerten.nl

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting Lambertus Kerkconcerten Rene

Concertccyclus in het Auditorium Elkerliek Ziekenhuis. Podium voor Helmondse ensembles, daarnaast internationale artiesten en educatieve projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.