Lancering Oudersteunpunt passend onderwijs

Het Oudersteunpunt van het samenwerkingsverband Helmond Peelland en omgeving wordt vrijdag 21 januari gelanceerd. Het Oudersteunpunt is onderdeel van de maatregelen die in november 2020 aangejkondigd werden. De bedoeling is om passend onderwijs te verbeteren. Het samenwerkingsverband realiseerde samen met ouders een website.

Het Oudersteunpunt biedt ouders digitale en praktische ondersteuning op het gebied van opvoeden, ontwikkeling en (passend) onderwijs. Een werkgroep heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om als een van de eersten een werkende site Oudersteunpunt te realiseren.
De werkgroep bestond uit vertegenwoordigers van ouders en personeelsleden van de 22 aangesloten schoolbesturen. “We merken dat ouders vaak niet goed de weg weten als ze vragen hebben over (passend) onderwijs, opvoeding of ontwikkeling. Ze weten soms ook niet goed wat rechten en plichten zijn of hoe ze het beste een gesprek kunnen aangaan”, vertelt Jolyne Beaumont van het steunpunt.

Website

De website is verdeeld in vier categorieën:
• Kinderopvang
• Basisonderwijs
• Speciaal (basis) onderwijs
• De stap naar het voortgezet onderwijs

Op de website ook een nieuwsrubriek waarin wetenswaardigheden worden gepubliceerd die te maken hebben met opvoeding en (passend) onderwijs. In de rubriek Agenda kunnen ouders allerlei activiteiten in de regio vinden die betrekking hebben op opvoeding en (passend) onderwijs. De informatie op de website is ook beschikbaar in andere talen. Want in de regio wonen en werken veel meertalige gezinnen. De taalbarrière en het feit dat zij niet altijd weten hoe het Nederlandse schoolsysteem in elkaar zit, kan onduidelijkheden geven. Op deze website kunnen ze de informatie in de eigen taal lezen.

Toekomst

In de toekomst gaan de Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) en GGD’s veel voorkomende vragen, antwoorden en activiteiten met betrekking tot opvoeding en onderwijs delen via het Oudersteunpunt. Ook komen er informatiefilmpjes waarin ouders en kinderen hun ervaringen met betrekking tot passend onderwijs delen met de bezoekers op de site.
Het Oudersteunpunt heeft ook een link met Facebook, Instagram en LinkedIn en is te vinden op: www.swv-oudersteunpunt.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *