Vanmorgen, de 7e september was er weer de lancering van het sportieve gebeuren voor scholen onder de naam Sjors Sportief en Sjors Creatief. De aftrap begon op de Vendelier in Brandevoort. Wethouder Harrie van Dijk was erbij, met humor, breed lachend en enthousiast tegen de leerlingen.

Zijn welkomstpraatje duurde niet lang, want hij was, zoals hij zelf zei ‘verheugd dat een leerling de tekenwedstrijd had gewonnen en als prijs haar tekening werd gebruikt op de voorkant van het boekje https://www.sjorssportief.nl/, Sjors Creatief’. Dit was Florine. En haar klasgenootjes deelden mee in de prijs, want zij kregen een workshop aangeboden. Na het praatje met wethouder Van Dijk werd Florine naar voren geroepen. Zij mocht met de wethouder haar tekening op groot formaat onthullen en de cheque in ontvangst nemen.

Na deze ceremonie hadden de mensen van Jibb+ nog een verrassing in petto voor de leerlingen. Zij mochten met de aanwezige mensen de sportquiz spelen en enkele vragen beantwoorden. Als antwoord moesten zij op en neer springen of kniebuigingen maken voor de betekenis ja of nee. Ik geloof dat de wethouder en de aanwezige mensen nog nooit zo veel hebben bewogen als tijdens die quiz. Na 15 vragen werd iedereen verzocht naar buiten te gaan voor de groepsfoto met de wethouder en de winnares. En als beloning kregen de deelnemers van de quiz ook nog het overbekende broodtrommeltje van Jibb+ .

Het Sjors boekje is tot stand gekomen door Jibb+ , Cultuur Contact, veel verenigingen uit Helmond en de gemeente Helmond in de persoon van wethouder Harrie van Dijk (sport) en wethouder Antoinette Maas (cultuur).

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *