Het mooie natuurgebied van Landschapspark Kloostereind wordt steeds mooier en groter. Nu is er een mooie kikkerpoel gecreëerd en worden er nog 20 nostalgische fruitbomen geplant. Appel- peren- en kersenbomen.

Deze bomen zijn special gekocht bij een kwekerij van nostalgische bomen.  De originele naam is eigenlijk hoogstambomen. Iets verderop is er een kikkerpoel gegraven. En vlak daarnaast komt er een vogelbos. Een begroeiing waar vogels lekker kunnen nestelen en insecten kunnen zoeken. Er komt ook nog een houtwal. Toen de vrijwilligers begonnen met het planten van de fruitbomen had het ’s nachts goed gevroren. Er moest zelfs met een gasbrander aarde zachter gemaakt worden. Als alles helemaal klaar is heeft Brouwhuis er weer een prachtig natuurgebied bij. Dat het nu al in trek is bij de vogels bleek uit het feit dat er een torenvalk vanuit een hoge boom de werkzaamheden op de grond gadesloeg.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *