Extreem lange wachttijd huisartsenpost Helmond

Wie op een zaterdagavond dringend een huisarts nodig heeft, moet in Noord-Brabant gemiddeld 15 minuten wachten tot de dienstdoende huisartsenpost de telefoon opneemt. Dat valt nog best mee, als we deze wachttijd vergelijken met die in Helmond. In onze stad is de gemiddelde wachttijd maar liefst 34 minuten. Dat blijkt uit een onderzoek van klantcontactbeheerder Interswitch.

De gemeenten Hedel, Maashorst en Maasdriel scoren met een gemiddelde wachttijd van 38 minuten het slechts in onze provincie. Daarna volgen de gemeenten Helmond, Eindhoven en Geldrop-Mierlo met een gemiddelde wachttijd van 34 minuten, zo blijkt uit de cijfers. Op provinciaal niveau duurt het alleen in de provincie Flevoland gemiddeld langer tot je iemand aan de lijn krijgt.

Provinciale verschillen

Op provinciaal niveau scoort Flevoland het slechtst met een gemiddelde wachttijd van 16 minuten. Ook in de provincies Noord-Brabant en Limburg ligt de gemiddelde wachttijd ver boven het Nederlandse gemiddelde van 7 minuten. Daarentegen bedraagt de gemiddelde wachttijd in Groningen en Utrecht 4 minuten en is de wachttijd in Zeeland gemiddeld het kortst met slechts 3 minuten.

Informatievoorziening

Een ander opvallend verschil tussen huisartsenposten is de informatievoorziening over de wachttijd. Zo krijg je bij sommige huisartsenposten te horen hoeveel bellers er nog voor je in de wachtrij staan, terwijl je bij andere huisartsenposten soms lang in de wacht staat zonder te weten hoe lang dit nog kan duren. Ook valt op dat veel huisartsenposten aan de hand van een welkomstboodschap proberen barrières te creëren. Bijvoorbeeld door te zeggen dat zij voor zowel het gesprek als een eventueel bezoek kosten in rekening zullen brengen en te vragen vooraf je BSN-nummer in te voeren.

De volledige onderzoeksresultaten vind je op: https://www.interswitch.nl/onderzoek-bereikbaarheid-huisartsenposten-2023/

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *