Laten we niet doordraaien omdat het warmer wordt

De temperaturen stijgen weer en we trekken massaal naar het strand en de zwemvijvers om te genieten van wat verkoeling. Alleen lijken we het grootste risico steeds meer te vergeten, het coronavirus. Laten we nu thuis van het mooie weer genieten en niet de risico’s opzoeken.

Berkendonk moest deze week zelfs weer even dicht, omdat het te druk werd op het strand. Op de heetste dag van het jaar, 31 juli, trokken we met zijn allen naar de stranden en zwembaden waardoor er veel files ontstonden en er net zoals bij het Helmondse Berkendonk veel wegen afgesloten moesten worden.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat het gebeurt, maar toch lijkt het alsof we er niks van leren. Laten we ook gewoon denken aan onze gezondheid en die van de medemens. Ja, je bent buiten dat snap ik en dan is het risico op besmetting minder dan in een afgesloten ruimte. Maar de kans op besmetting is nog steeds aanwezig. Sterker nog, de kans wordt groter.

Thuis genieten

Ook thuis kan er gewoon genoten worden van het warme weer, je brengt daarmee ook minder risico’s naar jezelf en anderen toe. Laten we nog even volhouden mensen, samen kunnen we dit virus aan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *