Learning Lab viert eerste verjaardag én impact op regio

Het Learning Lab, gevestigd op de Brainport Human Campus in Helmond, vierde afgelopen week haar 1-jarig bestaan. Dat deed zij samen met diverse partners uit onderwijs, overheid, zorg en bedrijfsleven. Leerlingen en studenten speelden de hoofdrol tijdens het jubileumfeest. En lieten daarbij horen en zien hoe zij samen impact maken op mens, werk en maatschappij in de regio.

Het Learning Lab heeft zich het afgelopen jaar gepositioneerd als hét innovatiecentrum Leergeluk en Werkgeluk. Het is een plek waar leerlingen en studenten uit het voortgezet onderwijs, mbo en hbo samenwerken. En waar ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Ze werken er samen aan opdrachten en challenges van bedrijven en organisaties. Hierbij ligt de focus op thema’s als AI, zorginnovatie, duurzaamheid en werkgeluk. “Dit leidt altijd tot een frisse blik en innovatieve oplossingen”, aldus een woordvoerder van het Learning Lab.

Unieke plek
Inmiddels is het Learning Lab een jaar actief. Dus het jubileumfeest was dan ook dé gelegenheid om samen stil te staan bij de successen van het afgelopen jaar. Én om alvast vooruit te kijken naar de toekomst. Jongeren, de gemeente Helmond en bestuurders van OMO Scholengroep, ROC ter AA, Fontys en Driessen Groep vertelden hoe het Learning Lab kansen creëert. En hoe het bijdraagt aan innovatie in de regio. De ook aanwezige wethouder De Korte stelde: “Het Learning Lab is een unieke plek. Waar jongeren bouwen aan hun toekomst én aan die van de arbeidsmarktregio.”

Meer kansen op een baan
Met trots presenteerde het Learning Lab haar nieuwe innovatiepartners: MyTalentBoard en Lüün. Deze organisaties helpen jongeren hun talenten te ontdekken met onder andere een skillspaspoort. Ook bieden ze ondersteuning bij het vertalen van complexe vraagstukken naar creatieve oplossingen. Hierdoor krijgen jongeren meer kansen op een passende baan of vervolgopleiding. Twan van Grunsven is een van de begeleiders die vanuit het ROC ter AA in het Learning Lab jongeren ondersteunt. Ook hij ziet hoe ‘zijn’ studenten zich ontwikkelen. “Geef ze de regie, autonomie en een podium. Dan gaan ze vliegen!”

De menskant
De successen van het afgelopen jaar smaken dan ook naar meer. Dat vindt ook Jeroen Driessen (CEO Driessen Groep): “We startten het afgelopen jaar met dansen en steeds meer partners dansen met ons mee. In deze hightech regio wordt aandacht voor de menskant steeds belangrijker. En daarbij spelen jongeren een innovatieve rol.” In het komende schooljaar staat het Learning Lab open voor samenwerking met nog meer organisaties die ook zoeken naar oplossingen voor toekomstige uitdagingen.

Learning Lab
Het Learning Lab is een initiatief van Driessen Groep, samen met Fontys, ROC Ter AA, OMO scholengroep en Gemeente Helmond. Meer informatie over het Learning Lab vind je op de website www.learning-lab.nl.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *