In de serie van DitisHelmond: Ieder zijn vak komt de Helmondse Lederdokter aan het woord. In de serie vertelt een ondernemer over zijn of haar vak.

Paul Vogels interviewt Olaf Verhorevoort, de zoon van Tony Verhorevoort.  Tony richtte oorspronkelijk het bedrijf De Lederdokter op en werkte er samen met zijn echtgenote. Moeder Ria, die inmiddels 70 jaar is, werkt nog dagelijks in het atelier achter de naaimachine. DitisHelmond krijgt een kijkje achter de schermen van dit bijzondere bedrijf. Olaf vertelt hoe hij zich het vak van meubelstoffeerder heeft eigen gemaakt en hoe hij nu in het bedrijf van zijn ouders zijn ambacht uitvoert. Tony en Ria werken al 47 jaar in hun bedrijf.

Het blijkt dat De Lederdokter diverse grote klanten tot zijn klantenkring mag rekenen. Hoewel de naam anders vermoedt, bekleden zij  de meubels en bodyseats ook met andere stoffen dan leder. Sommige gebruiksvoorwerpen kunnen niet met leder worden gestoffeerd, omdat ze steeds buiten worden gebruikt, dan is kunstleder een beter alternatief. Kijk het interview en zie hoe De Lederdokter met veel ervaring de diverse meubels en kussen van een nieuwe stof of leder voorziet.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *