Leer goed fotograferen met je smartphone

Om goede foto’s te maken heb je vandaag de dag echt geen peperdure camera en bijbehorende lenzen meer nodig. Want met je smartphone kun je tot heel verrassende resultaten komen. Wil je weten hoe je het meeste uit je mobiele camera haalt? Ga dan op pad met het IVN en Jan van Bommel van Kiek Nauw!

Fotograferen met je smartphone is eigenlijk niet meer weg te denken uit deze tijd. Zonder enige moeite leg je de mooiste momenten vast. Natuurlijk heb je zo nu en dan wel missers. Tijdens een IVN-wandeling op 17 september laat fotograaf Jan van Bommel van fotowerkgroep Kiek Nauw je graag alle mogelijkheden van het fotograferen met een smartphone zien. De wandeling start met een korte inleiding in trefpunt de Koekoek.

Jan van Bommel schenkt daarbij aandacht aan technische aspecten van de smartphonecamera én alle mogelijke hulpmiddelen. Daarnaast komen ook fotobegrippen als het gebruik van natuurlijk licht, scherpte van een foto, vlakverdeling, kleuren in een beeld en beeldhoek aan bod.

Wandelen door het Goor

Na deze korte inleiding ga je naar buiten voor een wandeling door het Goor. Tijdens deze wandeling kun je foto’s maken en vragen stellen aan Jan die je graag zal helpen bij je vragen. Ook staat hij tijdens de wandeling stil bij allerlei eenvoudige tips die je foto’s met een smartphone aantrekkelijker zullen maken. Voor deze wandeling zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar. Vol is vol, dus wacht niet te lang met aanmelden!

Je kunt je opgeven via de website https://www.ivn.nl/afdeling/helmond/ of door een e-mail te sturen naar fotowerkgroepen@ivnhelmond.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk een bericht. Ook bij minder goed weer gaat deze workshop door. De verzamelplaats op 17 september is speeltuin Helmond-West aan de Arbergstraat 85 in Helmond, vanaf 14.00 uur.

[Foto: IVN-Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *