Leerlingen van basisschool de Vuurvogel gingen donderdag 22 december op zwerfafval jacht door Helmond.

Zo’n 60 kinderen van basisschool de Vuurvogel hebben donderdag afval geprikt op straat. Van dit afval gaan de kinderen uiteindelijk een kunstwerk maken. Dit project wordt georganiseerd om bewustwording te creëren bij de kinderen. Het thema van de dag was zwerfafval verminderen. Hiermee willen ze ook meteen een oproep doen aan alle Helmonders om zwerfafval voortaan in de prullenbakken te gooien en niet meer op straat.

Maryam Elkadmiri van WeCareHelmond vertelt over dit project. “De vuurvogel heeft contact met ons opgenomen, omdat ze bezig zijn met maatschappelijke thema’s. We hebben toen aangegeven dat we een activiteit gaan organiseren waarbij we de kinderen meenemen om afval te prikken om bewustwording te creëren.”

Ook de LEVgroep heeft meegewerkt aan dit project, hierover vertellen Mhamed Yahia en Zaid Jarboue in deze video. LEVgroep werkt nauw samen met basisscholen en organiseert vaak activiteiten voor de leerlingen. Ook met het voortgezet onderwijs werken ze vaak samen.

De activiteit donderdag vond plaats in de Droomfabriek at city. Dat is een ruimte die sinds kort wordt bemand door Stadleerbedrijf, LEVgroep en WeCareHelmond. Hier willen zij voor en door jongeren activiteiten gaan organiseren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Stagiaire Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.