Op de Goede Herder was het vandaag 15 september een drukte van belang. De school bestaat 60 jaar en dat is tijd voor een feestje. Er werd gekozen voor een circusvoorstelling van, voor en door de leerlingen. Een enorme circustent stond dus op het grasveld bij de school en de leerlingen liepen er in en uit. De directrice, Connie Schellens, liep trots door de school en kwam regelmatig even kijken bij de oefeningen die de leerlingen uitvoerden.

Sommigen leerlingen liepen goed bezweet en met rode hoofdjes rond. Het lag niet aan het weer maar aan de oefeningen die er in de tent werden gedaan. En er moest eerst goed geoefend worden want circusartiest ben je niet zo maar. Binnen waren de kinderen bezig aan de touwen, lopen op grote ballen, koprol en handstand op valmatten terwijl buiten de tent flink werd getraind met fietsen op een eenwieler en knotsen. Enkele mensen van het circus liepen af en aan om de leerlingen te adviseren en ook de leerkrachten en enkele ouders waren flink bezig met het helpen met de kunsten van de kinderen. Het oefenen en trainen gebeurde in de ochtend en in de middag was dan de voorstelling.

De mensen achter Circus Tadaa zijn Bas en Jos die de circusworkshops geven. Hun onderneming is groot en uitgebreid en is gevestigd in IJsselstein. Er kunnen tot ongeveer 1200 deelnemers aan mee doen. Alle mensen van het circus hebben een achtergrond in het theater, het circus of het onderwijs.

Achter de tent stonden, zaten en liepen de leerlingen zenuwachtig heen en weer tot het tijd was om hun circusact te laten zien. Er werd nog wat aan de kleding geprutst en de schmink werd wat bijgewerkt en ze waren klaar. Maar ook de leerkrachten waren best wel wat zenuwachtig en hoopten dat alle kunstjes zouden lukken, al was het alleen maar om geen teleurgestelde gezichtjes te zien. En toen was daar het grote moment. De (kleine) circusdirecteur heette alle kinderen welkom en wenste hen veel kijkplezier. Toen ging het snel. De ene circusact volgde de ander op in een rap tempo, want de voorstelling duurde maar iets meer dan een uur. Daarna moesten de leerlingen weer gewoon naar de klassen terug. Ieder kind was wel geschminkt en verkleed. Je zag clowns, prinsesjes goochelaars en je kunt het zo gek niet noemen of er liep er wel eentje rond. De kinderen vonden het prachtig en zelfs de allerkleinsten van de school deden mee met de circusacts. Er was van alles te zien. Jongleren, acrobatiek, kinder-pyramide bouwen en goochelen. Na afloop gaf de directrice iedereen een bedankje en speciaal ook de leerkrachten en ouders die mee geholpen hadden. Natuurlijk werden de circusmensen van Tadaa niet vergeten want die kregen een enorm applaus. Het was een geweldige middag. Dat mogen ze vaker doen maar eerst wacht het nieuwe schooljaar en dat is belangrijker.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *