Om toch een beetje Carnaval te vieren organiseerde de Vlier een kleine carnavalsoptocht voor alle leerlingen van de school. Ook de kleintjes van de opvang deden mee. Er waren leuke wagentjes gemaakt, waar kinderen verkleed in zaten om de optocht een beetje de sfeer van een echte optocht te geven. Ondanks de kou was het een vrolijke boel.

Veel leerlingen waren geschminkt en verkleed, zodat het toch een bonte stoet werd. Vanwege de kleinste kinderen werd besloten de wandeling niet te lang te maken, maar wel met een gastbezoek aan de schoolwoningen. Deze bewoners en bewoonsters zaten warm aangekleed in de binnentuin en vonden het prachtig al die verklede kinderen.

De kinderen werden getrakteerd op een appel of mandarijn. En voor de ouders, opa’s en oma’s werd een route uitgestippeld, zodat iedereen kon genieten van de bonte stoet. Maaslaan, Rivierensingel, schoolwoningen en via de Spuistraat en de Nierslaan weer terug naar school om daar weer lekker warm te worden. Het was een kleurrijk geheel dat ook de ouders prachtig vonden. Er waren er veel druk bezig met fotograferen en filmen. Nu kan het ‘grote mensen-carnaval’ beginnen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.