Leerlingen OBS ‘t Hout winnen verkiezing duurzaamste broodje

Leerlingen van OBS ’t Hout uit Mierlo-Hout maakte donderdag het duurzaamste broodje op het Dr. Knippenbergcollege in Helmond. Vanaf half mei is het winnende broodje verkrijgbaar.

Sophie, Lois en Zoë overtuigde de jury, bestaande uit een medewerker gemeente Helmond, Dorit van la Venezia, Jeroen van Beer and Beefs en CultuurContact,  dat zij het duurzaamste en lekkerste broodje gemaakt hadden.

De jury koos de winnaar uit zes overgebleven broodjes van de ruim dertig die de leerlingen maakten.  Het broodje van de leerlingen van ’t Hout is vanaf half mei tijdelijk verkrijgbaar bij Cafetaria La Venezia op de Steenweg en de opbrengst hiervan gaat naar een goed doel. De andere vijf krijgen een workshopdag bij 33 Good Food.

Wethouder Dortmans  van Helmond opende donderdag de morgen en daarna gingen de groepen vwo 2 samen met leerlingen van de Wilhelminaschool en OBS ’t Hout met drie workshops aan de slag. Die bestonden uit, behalve broodjes maken, een poster Duurzaamheid ontwerpen en Creatief denken rondom Duurzaamheid.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.