In de afgelopen periode deden leerlingen van het Helmondse Carolus Borromeus College kennis op over hoe de politiek, met name op lokaal niveau, functioneert. Ze ontdekten daarbij dat ze als burgers ook zelf onderwerpen en suggesties aan kunnen dragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld middels petities. De leerlingen gingen vol enthousiasme aan de slag en afgelopen dinsdag overhandigden zij de resultaten van hun petities aan wethouder Dortmans.

Afgelopen dinsdag was een belangrijke dag voor de leerlingen van het Carolus Borromeus College. In de Helmondse raadzaal mochten ze de resultaten van hun petitie overhandigen aan wethouder Cathalijne Dortmans. Die was buitengewoon verrast en enthousiast: “Ontzettend goed om zoveel input te ontvangen van de jongeren uit onze stad. Zij vertegenwoordigen immers ook de toekomst van Helmond.”

Trend

Dortmans beschouwt het feit dat de interesse in de politiek is aangewakkerd bij de jongeren als uiterst positief. “Ik hoop oprecht dat deze trend zich voortzet onder de jonge generatie”, aldus de wethouder. “Met de aangeleverde ideeën kunnen we als gemeente zeker iets doen. Zo werken we hard aan de gezondheidszorg en zijn we over diverse zaken in overleg met het onderwijs. Tegelijk hebben we een verantwoordelijkheid op het vlak van openbaar vervoer, een onderwerp waarover we ook veel petities van de jongeren ontvingen. Dus daar gaan we als gemeente Helmond zeker gebruik van maken.”

Lees ook: ‘Leerlingen Carolus Borromeus richten politieke partij op

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *