Leerzame ochtend van Team Happje voor ouders met jonge kinderen

De Bibliotheek in Helmond had gisterochtend een leerzame bijeenkomst georganiseerd voor ouders met kinderen in de leeftijd tot vier jaar oud. Dit deden zij in samenwerking met ‘team Happje’. Hun missie is, kort door de bocht, het vervangen van voeding in potjes door vers bereide hapjes. Op het terras van de bibliotheek werden ouders bijgepraat over gezonde en lekkere voeding voor kleine kinderen.

De bijeenkomst werd georganiseerd in samenwerking met Miriam van team Happje, dat verder bestaat uit haar man Remon en hun kinderen Jessie en Sven. De missie van team Happje is het delen van (oefen) hapjes, recepten en informatie met ouders van jonge kinderen. Ook het stimuleren van verse- en zelfgemaakte hapjes in plaats van de kant-en-klaar potjes is iets waar team Happje voor staat. Gelukkig voor de kinderen behandeld Happje ook de tussendoortje en toetjes en is er genoeg ruimte voor verwennerij. En niet onbelangrijk; ze staan stil bij de vraag hoe je de kinderen meer bij het eten betrekt.

Er bleken veel vragen te leven onder de moeders over onder andere de bereiding van het eten. Miriam nam hier naast haar eigen verhaal de tijd voor. De vragen werden uitgebreid maar eenvoudig beantwoord. Daarnaast kwam ze met advies en oplossingen op vragen van ouders over kinderen die het eten niet altijd even lekker vinden.

Tips

Miriam vertelde bijvoorbeeld over pindakaas. Kleine kinderen moet je eigenlijk wél pindakaas geven als zij het lusten maar geef ze de pindakaas zonder stukjes pinda. Dan kunnen zij zich er ook niet in verslikken. Andere tips waren om kinderen een keer bij het lunchen lekkere havermout wafels in plaats van brood te geven. Of  de tip om wafels te smeren met chocoladepasta of jam. De wafels zijn dan in een mum van tijd opgegeten. En als er dan tóch een boterham wordt gegeten, besmeer hem dan met een lekkere laag gemalen cashewnoten met abrikozen. Van tevoren wel eerst de (ongezouten) cashewnoten met gedroogde abrikozen in een blender vermalen  en een klein beetje water erbij en dan heb je heerlijk broodbeleg.

Zo ging het de hele ochtend door maar aan alles komt een eind en dus ook aan deze gezellige ochtend bij de Bibliotheek.

Klik hier voor de app van team Happje.

[Verslag en foto’s: Hans Choufoer]

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *