Toos van den Beuken genomineerd als Jeugdspecialist 2022

Leesmediacoach Toos van den Beuken van de Bibliotheek Helmond-Peel is één van de drie genomineerden voor de landelijke titel NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022.

De beste jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Jeugdspecialisten spelen een belangrijke rol in het vergroten van leesplezier, omdat zij als inspirator op zoek blijven naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen.

Toos

Toos van den Beuken heeft in haar loopbaan van meer dan 40 jaar veel bijzondere initiatieven ontplooid. Zo is zij de laatste tijd op verschillende plaatsen geweest om te vertellen over leesplezier voor meertalige kinderen: (voor)lezen in de taal van je hart.

Daarnaast is Toos betrokken geweest bij projecten als ‘De dans van de drummers’ en ‘Weg uit de Peel’, waarvoor ze verschillende prijzen heeft ontvangen. Ook inspireert ze samen met andere collega’s (toekomstige) leerkrachten in het primair onderwijs door het geven van trainingen. Ze doen dat in samenwerking met de PABO. Allemaal redenen om Toos te nomineren. Het winnen van de prijs zou de kroon zijn op het werk van Toos: volgend jaar gaat ze met pensioen.

De winnaar wordt op 19 mei bekend gemaakt op https://nbdbiblion.nl/jeugdspecialist.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.