• Leger des Heils

In Helmond zijn er enkele vestigingen van het Leger des Heils en daar is er sinds deze week eentje bij. Misschien kent u wel de Domus in de Azalealaan en Perron 3 in Brouwhuis. Op donderdag 2 juli is er een derde vestiging geopend in de Terp in Helmond-Noord.

Het Leger des Heils opende in De Terp het ’50/50 workcentre’. Hier kunnen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt terecht voor een dagbesteding onder begeleiding van enkele vrijwilligers van het Leger des Heils. Dit zijn Kitty Rombouts, coördinatrice werkbegeleiding en Sophia Schmidthaus van 50/50 workcentre. Aanwezig was ook Vera van Oorschot van de soepbus, Rita Janssen, de coördinatrice van de soepbus kon niet aanwezig zijn.  Rond de klok van 13.00 uur werden de deuren geopend voor de bewoners van de wijk Helmond-Noord. Ook was het repaircafé van Helmond-Noord aanwezig, omdat die in september gaan draaien in de Terp. Op de dagbesteding worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Maar voornamelijk zijn de mensen met inpakwerkzaamheden bezig.

Na de opening kwamen er toch wel aardig wat bewoners een kijkje nemen en zij werden allen getrakteerd op een lekkere kop koffie of thee met een heerlijke donut. Het is de bedoeling dat elke bewoner zijn weg kan vinden in de Terp, voor een gezellige ochtend of middag.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *