‘Lekkage gevolg van te hoge grondwaterstand’

Maandagavond vond er een bijeenkomst plaats van Ennatuurlijk in wijkhuis de Zonnesteen in Brouwhuis. Tijdens deze bijeenkomst deelde Ennatuurlijk mee dat de lekkage aan de Rivierensingel, nabij verzorgingstehuis Rivierenhof, veroorzaakt wordt door een te hoge grondwaterstand. Dit leidt tot borrelen van grondwater rondom de leiding, wat resulteert in stoom die tussen het asfalt en de put omhoog komt.

De woordvoerder van Ennatuurlijk meldde dat de stoom inmiddels onderzocht is. Volgens het laboratorium dat het onderzoek uitvoerde, was de stoom afkomstig van grondwater. Hoewel de reparatie in gang is gezet, benadrukt Ennatuurlijk dat dit niet betekent dat het probleem hiermee volledig opgelost is. “Het blijft een lekkage of zwakke plek in het netwerk, maar dan wel één van kleinere aard”, aldus Ennatuurlijk.

Geen stoom meer

Op dit moment lijkt de lekkage minder ernstig, aangezien er geen stoom meer is waargenomen. Dat heeft dus wellicht te maken met de gedaalde grondwaterstand. Toch vindt de reparatie pas op een later tijdstip plaats, waarbij wijkbewoners minder hinder zullen ondervinden van de werkzaamheden. Naar verwachting gebeurt dit pas in de zomerperiode, zo meldde Ennatuurlijk.  De energieleverancier brengt dan de noodzakelijke isolatiematerialen opnieuw aan en versterkt de zwakke plekken in het netwerk. Met die maatregelen hoopt Ennatuurlijk toekomstige storingen te voorkomen.

Bewoners die hinder ondervinden worden tijdig geïnformeerd over de geplande reparatiewerkzaamheden. “Wij zetten ons in om de situatie snel en effectief op te lossen en de overlast voor de bewoners tot een minimum te beperken”, zo beloofde Ennatuurlijk maandagavond.

Lees ook: ‘Lekkage Stadsverwarming nog niet opgelost
Lees ook: ‘Opnieuw lekkage in stadsverwarmingssysteem

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Twan. Reply

    >>Dit leidt tot borrelen van grondwater rondom de leiding, wat resulteert in stoom die tussen het asfalt en de put omhoog komt.<>Hoewel de reparatie in gang is gezet<< Oh dus wel lek?

    Wat is het nou?

    • DitisHelmond Jason Gerritsen Reply

      Men vermoed dat het isolatie materiaal wat normaliter om de leiding heen hoort te zitten daar niet meer aanwezig is. wat duid op een oude lekkage of een hele kleine lekkage. dit is nog onduidelijk en wordt momenteel nog onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *