Lekker Boeiend is een nieuw regionale campagne rond seksuele diversiteit en de acceptatie van de LHBT-doelgroep. De kick-off die wegens corona enige tijd was uitgesteld, heeft donderdag 17 september dan toch eindelijk plaatsgevonden.

GSA (Gender and Sexuality Alliance) leerlingen van de Dr. Knippenberg College zijn actief bezig met bewustwording, acceptatie en solidariteit rond LHBT. Zij staan en maken zich sterk voor een fijne en veilige omgeving op school, waar iedereen zichzelf mag en durft te zijn.

Ook zijn zij actief betrokken geweest bij de realisatie van de nieuwe campagne. Er is gekeken en geluisterd waar de jongeren en ouderen onder deze doelgroep eigenlijk behoefte aan hebben. Eén van de dingen die daaruit naar voren kwam was een campagne. In samenwerking met communicatiebureau Jong & Je Wilt Wat en de GGD is het idee voor het postercampagne Lekker Boeiend! Ontstaan.

Een campagne die aanzet tot denken en die kan helpen om het gesprek rond dit thema op gang kan brengen. Met acceptatie en solidariteit als gewenste doel. Jeugdburgemeester Noël Silalahi onthulde samen met de GSA-leerlingen de nieuwe poster voor de campagne.
“Als jeugdvriendelijke stad willen wij bereiken dat jongeren hun stem durven te laten horen. En deze groep (GSA) wil gewoon zichzelf kunnen zijn en zichzelf blijven, want dat is belangrijk en dat vind ik ook belangrijk. Jullie doen fantastisch werk. Keep up the good work”, aldus de Jeugdburgemeester.

Binnen de OMO scholengemeenschap Helmond worden de posters verspreid en gaan de GSA leerlingen voorlichting geven aan brugklassers van verschillende scholen.

Aan het woord een GSA-leerling: ‘Op school vinden wij het belangrijk om een veilige plek te bieden voor jongeren, zodat ze naar ons toe kunnen komen met alle vragen die ze hebben. We willen er als groep voor iedereen zijn.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Nora Leipzig

Nora Leipzig Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *