Leonardusbuurt en Steenweg aan de beurt voor glasvezel

De Leonardusbuurt en Steenweg zijn aan de beurt voor supersnel internet. Met glasvezel zijn ook deze buurten straks klaar voor de toekomst.

De komende tijd gaat https://glasvezelhelmond.nl/ aan de slag met de aanbesteding voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in deze eerste deelwijken van de binnenstad. Alle inwoners van de Leonardusbuurt en Steenweg en omgeving ontvangen binnenkort een brief met meer informatie.

Directeur Henri de Bekker: “Mede door corona gaan de digitale ontwikkelingen snel. We zien dat mensen bewust kiezen voor glasvezel. Gezinnen die thuis werken en onderwijs volgen. Ook ondernemers die hun producten online aanbieden en zorginstellingen die steeds meer werken met online zorg.  Wij leveren twee glasvezels per huis. Eén voor televisie, internet en telefonie. De andere reserveren we voor slimme toepassingen in huis.”

Met glasvezel kun je makkelijk gebruik maken van bijvoorbeeld huisbeveiliging, brandmelders, bewegingssensoren of zelfs een paniekknop. “Voor de eigen woning of om een oogje in het zeil te houden bij ouders die op leeftijd zijn”, zegt De Bekker.

Glasvezel Helmond
Glasvezel Helmond BV is het samenwerkingsverband tussen gemeente Helmond en de lokale glasvezelspecialist e-Quest. Glasvezel Helmond BV zorgt van 2019 tot en met 2022 voor een glasvezelnetwerk in alle straten van Helmond waar dit nog niet ligt.

Boven Leonardusbuurt en foto onder is Steenweg (Foto’s: Glasvezel Helmond BV)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *