LEV-groep, politie en gemeente organiseren Buurtpreventieavond

Gemeente Helmond organiseert samen met de LEV-groep en de politie een Buurtpreventieavond in Het Speelhuis op 22 september. Doel van de avond is ontmoeten, ervaringen delen en nadenken over de verdere ontwikkeling van buurtpreventie. Alle deelnemers van de buurtpreventieprojecten zoals Buurtpreventie WhatsApp-groepen zijn van harte welkom. Dat geldt ook voor iedereen die betrokkenen is bij, of geïnteresseerd is in buurtpreventie.

 De Corona-crisis heeft ook impact gehad op het werk van de buurtpreventieteams. Het was bijvoorbeeld niet mogelijk om fysieke bijeenkomsten te organiseren en ook was het lastiger om op straat actief te zijn. Uit het contact met verschillende buurtpreventieteams bleek dat er behoefte is om bijeen te komen en ervaringen en plannen te delen.

Burgemeester Blanksma legt uit waarom buurtpreventieteams zo belangrijk zijn: Een veilige en leefbare omgeving is voor ons allemaal van groot belang. Ik ben trots dat in Helmond al zo’n 40 buurtpreventieteams daar een bijdrage aan leveren. Zij zorgen er mede voor dat het fijn wonen en verblijven is in onze wijken. Wij hopen dat op termijn in alle buurten en wijken buurtpreventieteams aanwezig zijn.”

Aanmelden kan tot 5 september

De avond duurt van 19.00 uur tot circa 21.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan via buurtpreventie@helmond.nl. Er is ook mogelijkheid om digitaal deel te nemen via een livestream. Geef dit aan bij de aanmelding. Uiteraard wordt rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Hoe werkt buurtpreventie?

Buurtpreventie wordt georganiseerd door bewoners. Buurtbewoners houden samen hun wijk in de gaten en melden verdachte situaties bij de politie of andere instanties. Buurtpreventie vindt altijd plaats in samenwerking met de politie, gemeente en andere partners, zoals met de woningbouwcorporatie.

Buurtpreventie maakt uw buurt prettig

Buurtpreventie kan een bijdrage leveren aan het terugdringen van overlast, vernielingen en andere incidenten zoals woninginbraken of overvallen. Doordat er in de buurt wordt opgelet komt het minder voor én wordt men sneller op heterdaad betrapt. Buurtpreventie zorgt ervoor dat bewoners zich veiliger voelen in hun buurt. Verder levert het een belangrijke bijdrage aan het sociale aspect in de wijk en draagt het bij aan betrokkenheid bij de leefomgeving doordat er veel contact is in de buurt en aandacht voor de buurt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *