Lezing Amerikaanse Rivierkreeft

Op 10 november organiseert IVN Helmond een lezing over de Amerikaanse rivierkreeft samen met K.N.N.V. Helmond. De lezing wordt gehouden door Pim Lemmers. Het begint om 20.00 uur in de kantine van Speeltuin Helmond-West.

In de Nederlandse rivieren en wateren kwam oorspronkelijk de Europese rivierkreeft voor. Door de opmars van de gevlekte Amerikaanse rivierkreeft wordt deze met uitsterven bedreigd. Momenteel zijn er in Nederland wel 9 verschillende soorten uitheemse rivierkreeften, de een nog schadelijker dan de ander. Wat is het gevolg van deze invasie en wat kunnen wij doen om dit onder controle te houden?

Pim Lemmers werkt bij Bureau Natuurbalans als onderzoeker. Hij heeft gestudeerd aan de Universiteit Wageningen. Hij specialiseert zich in aquatische exoten, zoals rivierkreeften. Over een jaar hoopt hij hierop te promoveren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Locatie: de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85.

Toegang is 2 euro, pinnen is mogelijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Regina Blok - Redactie

Regina Blok Redacteur DitisHelmond Ik ben geboren in Den Haag. Vanwege mijn werk, in de IT, ben ik in 1994 verhuisd naar Helmond. Ik ben volledig arbeidsongeschikt. Ben vrijwilliger bij de Dierenambulance en bij Dit is Helmond. Voordeel hiervan is dat ik veel vanuit huis kan werken op dagen en tijden dat ik me goed voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.