Lezing bij IVN Helmond over Botten in Beekdalen

IVN afdeling Helmond organiseert in samenwerking met K.N.N.V. afdeling Helmond een lezing op donderdag 13 oktober om 20.00 uur.

Gemeentelijk archeoloog Theo de Jong zal vertellen over vondsten van botten in de beekdalen van oostelijk Noord-Brabant (rond Aa en Dommel) waar in de loop van de jaren botresten gevonden zijn van dieren die hier ooit leefden: oerrund, edelhert, eland, wild zwijn en bever. Sommige vondsten zijn bijna 10.000 jaar oud.

Wat betekenen deze vondsten voor de geschiedenis van de streek? Hoe is de relatie met de eerste bewoners hier? De afgelopen jaren zijn deze vondsten bestudeerd en geven zij inzicht in het landschap en de fauna in de prehistorie.

Theo de Jong studeerde biologie en archeologie en specialiseerde zich in archeologische dierresten. Vanaf 2000 is hij als archeoloog in dienst van de gemeenten Eindhoven en Helmond. Hij publiceerde boeken over archeozoölogisch onderzoek in oostelijk Noord-Brabant (Oogst van Malta) en archeologisch onderzoek in Helmond (Verwerkt Verleden).

Locatie: de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85.

Toegang is 2 euro, pinnen is mogelijk.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.