Lezing bij IVN Helmond over de Das in Brabant

IVN afdeling Helmond organiseert in samenwerking met K.N.N.V. afdeling Helmond een lezing op donderdag 12 januari 2023 om 20.00 uur.

Dan verzorgt Willy Thijssen van de Stichting Dassenwerkgroep Brabant voor IVN Helmond een lezing over de das in Brabant. In de lezing komen diverse aspecten aan de orde van het gedrag, de leefwijze, het voedselpatroon, leefgebied en verspreiding van de Brabantse das. Daarnaast wordt ingegaan op de bedreigingen voor de das en de verschillende vormen van bescherming. In de lezing wordt gebruik gemaakt van uniek eigen foto- en filmmateriaal.

Willy Thijssen volgt de das al tientallen jaren in zijn doen en laten, eerst als vrijwilliger van Das&Boom en momenteel voor de Stichting Dassenwerkgroep Brabant. De Dassenwerkgroep Brabant houdt zich onder meer bezig met:

• Bescherming van de Brabantse das en zijn woon- en leefomgeving.

• Het geven van voorlichting aan grondeigenaren en -gebruikers, beherende instanties en overige organisaties en geïnteresseerden.

• Signalering van verstoring en misstanden m.b.t. individuen en populaties.

• In beeld brengen van trends in verspreiding, populatieontwikkeling, sterfte, etc.

Locatie: de kantine van Speeltuin Helmond-West, Arbergstraat 85. Toegang is 2 euro, pinnen is mogelijk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.