Lezing Mohammed Chahim over rol waterstof in energietransitie

In de Week van de Duurzaamheid geeft op maandag 11 oktober Mohammed Chahim een lezing over de European Green Deal en het opzetten van een Europese waterstofeconomie. Mohammed Chahim is opgegroeid in Helmond, waar hij ook in de gemeenteraad zat. Hij studeerde econometrie in Tilburg en is daarin gepromoveerd. Sinds 2019 is hij lid van het Europees Parlement voor de PvdA. Hij zet zich in Brussel in voor een rechtvaardige energietransitie. In zijn lezing neemt hij op een toegankelijke wijze Europese klimaatplannen door. Hij geeft aan waar uitdagingen en kansen liggen met focus op waterstof.

Voor de meeste sectoren is de transitie duidelijk, bijvoorbeeld: auto’s moeten elektrisch worden, het overgrote deel van elektriciteit moet opgewekt worden uit hernieuwbare bronnen, gebouwen moeten beter geïsoleerd worden, enzovoorts. Maar wat met bijvoorbeeld zware industrie? Daar kan groene waterstof een oplossing vormen. Groene Waterstof kan fossiele brandstoffen vervangen als grondstof en in intensieve hitteprocessen. Mohammed Chahim gaat daar in zijn lezing dieper op in. Wat is het verschil tussen groene, blauwe en grijze waterstof? Wat doet Europa om groene waterstof te promoten?

Lezing 

De lezing wordt georganiseerd door het EnergieHuis Slim Wonen, een samenwerkingsverband van de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Someren en de ECHR (Energieclub Helmond Regio).
De lezing is op 11 oktober in het Speelhuis in Helmond.  Zaal open: 18:30 uur Aanvang lezing: 19:30 uur.

Gratis aanmelden en toegangsbewijs reserveren: https://energiehuisslimwonen.nl/waterstof/

Na aanmelding ontvangen deelnemers per email een bevestiging met meer informatie. Voor bezoekers hanteert de organisatie de regeling met QR-code. Met QR-code, gele boekje of negatieve test is er voor 280 personen plaats in het Speelhuis (zonder deze regeling slechts 70). Bij verandering, komen er aanpassingen.

Meer info?
https://energiehuisslimwonen.nl/waterstof/  of email info@energiehuisslimwonen.nl

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door EnergieHuis Slim Wonen Helmond

Doelstelling van de Stichting Energiehuis is om u te helpen bij de verwezenlijking daarvan. Ervaring leert, dat er heel veel behoefte is aan hulp, omdat het best over ingewikkelde materie gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *