Lichtjes op de oorlogsgraven Brits Ereveld in Mierlo

Lichtjes plaatsen op de oorlogsgraven van het Engels militairkerkhof in Mierlo, vindt al een  paar jaar plaats. Dat gebeurt op  kerstavond 24 december. Het lag in de lijn van verwachting om dat ook dit jaar weer samen te doen. Samen met de veteranen, kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s. Het gaat om 665 lichtjes op de graven van degene die hun leven hebben verloren voor onze vrijheid. Ook een delegatie van de Helmondse Veteranen is hier normaal gesproken bij aanwezig, om hun diensten aan te bieden.

Helaas door de corona moet er  ook dit jaar, net als in 2020, opnieuw worden afgeweken van het gewenste programma, in verband met de geldende  maatregelen. Echter niet doorgaan van het zorgen voor kaarslicht op dit Brits Ereveld, is voor de organisatie geen optie, laat zij weten.

De kaarsen

De kaarsen worden in de vrijdag namiddag 24-12-2021 toch op alle graven geplaatst,  door de organisatie en enkele veteranen. Door de huidige corona maatregelen is het niet mogelijk dat hier meer bezoekers aanwezig mogen zijn. Maar het blijft dus zeker niet donker voor onze Engelse helden op deze kerstavond

De kaarsen zullen in ieder geval, ook weer 48 uur blijven branden, als eer voor al die soldaten die gesneuveld zijn en hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Bezoeken

Mocht u later individueel, een bezoek willen brengen aan het Brits Ereveld, houdt u zich dan wel aan de dan geldende corona veiligheidsmaatregelen.

Zou u een vrijwillige donatie willen doen, in de kosten aan de organisatie, dan is dit van harte welkom, Hiervoor zijn zij u zeer erkentelijk.

T.n.v, LJ van den Berg  NL40 INGB 0000 1674 98  o.v.v. donatie Lichtjes.

© Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Dit is Helmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont en een trotse militair Veteraan.

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gert H.M. Bouten Reply

    Een warm en lichtend gebaar in deze koude tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.