Lichtjesroute van boxen met kunst van restafval in centrum

In november hebben 125 leerlingen van het Jan van Brabant College samen met bureau Groen4Life gewerkt aan het maken van bijzondere lichtboxen. Daarin zitten eigen gemaakte kunstwerken van restafval. Deze 70 lichtboxen zijn binnenkort te zien in 47 etalages in de binnenstad.

De leerlingen gaan in december regelmatig het centrum in en stellen vragen over een schonere toekomst met minder afval. De vragen zijn ook zichtbaar op zelfontworpen posters.  Op 8 december om 14.00 uur opent wethouder Andrew Harijgens deze ‘Expositie Chain of Hope’,  oftewel ‘ketting van hoop’ voor het pand van ‘Kroon en Kurk’ naast de Lambertuskerk.

Schone toekomst

De expositie in via een ‘lichtjesroute’, in het centrum van Helmond te zien tussen 8 december en 28 december. Samen met kunstenares Petra Downs vragen de leerlingen hiermee aandacht voor het afval probleem op de wereld en voor een schonere toekomst voor jongeren. Tijdens de donkere dagen voor Kerstmis steunen 47 winkeliers dit lichtproject, door het plaatsen van een van deze lichtboxen in hun etalages.

De route start aan Kerkstraat 52. Het overzicht van de lichtjesroute is te vinden op de website van Groen4Life en op Helmond Marketing /Winterstad
Bij het eindpunt van de lichtjesroute op Steenweg 19 kunnen bezoekers zichzelf weer opwarmen en staat er een speciaal “Chain of Hope” menu op de kaart tijdens de hele expositieperiode.

Chain of Hope is mogelijk gemaakt door de gemeente Helmond in samenwerking met BLINK en ManawahArt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *