• Lintjesregen 2020 als nog uitgevoerd.

Met een vertraging van ruim 2 maanden, zijn vrijdag 3 juli, alsnog de versierselen behorende bij een Koninklijk onderscheiding uitgereikt.

Aan de 16 kandidaten, die in een eerder stadium al wel de oorkonde behorende bij de onderscheiding uitgereikt hadden gekregen, werden deze dag ook op een bijzondere manier de medaille opgespeld. Bij deze alternatieve uitreiking mocht iedere gedecoreerde, 4 gasten meenemen. Er was door burgemeester Elly Blanksma, een bijzondere alternatieve manier van uitreiken bedacht.

De burgemeester sprak de eerste 8 te decoreren personen toe vanaf het podium. Na een muzikaal intermezzo werden de volgende te decoreren 8 personen in rijm toegesproken. Hierna kwam burgemeester Elly Blanksma met de alternatieve aanreik-stok, waarmee op creatieve wijze in het kistje dat erop was aangebracht, de onderscheiding werd aangereikt. De op te spelden onderscheiding werd dan door de partner of familielid vervolgens uit het kistje gepakt en bij de te decoreren persoon opgespeld . Het was wel een heel bijzondere bijeenkomst, deze alternatieve uitreiking van Koninklijk onderscheidingen in corona tijd. Laten we hopen dat dit in 2021 niet meer op de wijze moet gaan gebeuren en alles weer bij het oude is.

Petra Bos-Daniëls (46) , Arie van den Broek (70), Ton van Bussel (71),

Toos van Dijk-Boetzkes (71), Joke van Eemeren (51), Ger Koppenens (64),

Frans van de Leur (74), Jolande Martens-Vervelde (62), Joop van Os (80),

Annelies Meijs-van Brunschot (77), Bep van Os-Kuypers (66), Ben Vogel (68)

 Paul Teeuwen (71), Anja Vriens-van der Kammen (58) , Arthur van de Walle (69),

René van de Westerlo (61),

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *