Logistieke hallen op voormalige locatie UTD aan Suytkade

Het voormalig perceel van UTD (For Farmers) nabij de Annawijk aan Suytkade is samen met de aangrenzende percelen (voormalige Bowie locatie) gekocht door het bedrijf Next Level. Dit bedrijf is een ontwikkelaar in logistiek vastgoed. Next Level is van plan om op deze locatie enkele hallen te bouwen voor de verhuur. Hiermee antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de fractie Helmond Aktief.

De plannen passen volgens B. en W. binnen het bestemmingsplan. Het vastgoed is nog niet verhuurd en daarom is de gebruiker nog niet bekend. Daarom is nog niet duidelijk of het er drukker wordt vanwege transport.

Zowel UTD/For Farmers als Bowie hadden in het verleden veel vervoersbewegingen. Uiteraard zal de invulling van logistiek vastgoed zorgen voor transportbewegingen op deze locatie. De verwachting is dat de transportbewegingen van de bedrijven die zich hier zullen vestigen voornamelijk van en naar het zuiden en zuidoosten van Helmond gaan (A67 en N279). Dit is nu ook al het geval.

Duidelijk is dat voor de toekomstige activiteit geen vergunbare geuremissie nodig is. Door het vervallen van de milieuvergunning van For Farmers is er minder geuruitstoot. De voormalige vergunning van dat bedrijf komt niet beschikbaar voor andere bedrijven.

Voor de leefbaarheid van de aangrenzende wijken is het volgens het college een verbetering zijn ten opzichte van de situatie in de afgelopen jaren. De toekomstige huurder wordt gevraagd om de buurt tijdig te informeren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *