Logopedie Rijpelberg bestaat 20 jaar

In de Brem is de praktijk van logopedie Rijpelberg  van Chantal van de Poel gevestigd. De praktijk bestaat al 20 jaar, een jubileum dus. Nieuwsgierig als ik ben wilde ik er meer van weten, maakte een afspraak met Chantal en maakte de volgende reportage.

Chantal is een vriendelijke en goedlachse charmante dame en vertelt: ‘De tijd is echt omgevlogen, maar dat is normaal als je werk hebt dat je heel graag doet. Dit jaar bestaat de logopediepraktijk alweer 20 jaar. Een paar jaar geleden belde zelfs een oud-cliënt om haar zoontje aan te melden voor logopedie. Dat was natuurlijk extra bijzonder. In het jaar 2000 studeerde ik af als allround logopediste en kon ik meteen bij verschillende praktijken in de regio beginnen. Ik heb daarna nog twee jaar lang een dag per week gestudeerd in Antwerpen tot stottertherapeut. In 2001 begon ik in de Rijpelberg met mijn eigen allround praktijk, want ik vond het heerlijk om zelfstandig alles te kunnen regelen en beslissen.

In mijn praktijk komen voornamelijk kinderen met taal- en spraakproblemen, maar als zij met andere logopedische problemen komen zijn ze altijd welkom. Dat geldt ook voor volwassenen. Het belangrijkste vind ik dat mijn cliënten zich op hun gemak voelen, maar ook gezien en gehoord worden. Daar besteed ik ook echt de tijd en de aandacht aan. Er wordt ook nauw samengewerkt met bijvoorbeeld consultatiebureaus, leerkrachten en peuterzaalleidsters. Op die manier kunnen we zaken goed op elkaar afstemmen en versterken we elkaar. Daar profiteert de cliënt van.

Kinderen met taal- en spraakproblemen

Het is leuk om te zien dat veel kinderen het jammer vinden dat een behandeling is afgelopen. Sommige kinderen tellen echt de dagen af tot ze weer mogen komen. Ik vind het heerlijk om cliënten te kunnen ondersteunen bij hun uitdagingen op het logopedisch vlak. Ook vind ik het mooi als een cliënt zich na wat extra hulp beter kan uitdrukken en beter kan vertellen wat hij of zij bedoelt. Mijn praktijk is gevestigd in wijkhuis De Brem en ik behandel mensen met uitdagingen op het gebied van spraak (uitspraak, slissen of stotteren), taal en voorwaarden voor het lezen en spellen. Maar ook behandel ik mensen met problemen met slikken, gehoor, afwijkend mondgedrag, adem en stem.’

Als u meer informatie wenst kunt u  kijken op de site: www.logopediepraktijkhelmond.nl en op de woensdagen is er in Logopediepraktijk Rijpelberg een inloopspreekuur van 13.30 uur tot 14.00 uur met uitzondering van de schoolvakanties.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *