Lokaal Dom

Op 3 juni jl. voorspelde ik Helder Helmond een zonnige toekomst toe als grootste lokale partij. Met 5 stevige zetels en de verkiezingen in maart 2022 voor de deur een mooi vooruitzicht. Het plotse vertrek van Michael Rieter laat helaas opnieuw zien hoe kwetsbaar de lokale Helmondse politiek is.

Met de fusie van Helmond Aktief en Bach Plus in het vooruitzicht zou Helder Helmond zeker wel een factor van betekenis zijn binnen de Helmondse politiek. Zeker gelet op de actieve rol die zij spelen. Het samengaan van Helmond Aktief, Bach Plus en Helder Helmond had een voorbode kunnen en vooral móeten zijn om te komen tot één grote lokale partij: ‘1Helmond’. In 2018 zou dat goed zijn geweest voor 9 (!) zetels. Hatseflats… dat zijn minimaal 2 wethouders van eigen bodem!

In ’14,’10 en ’06 hadden ze met gemak 10 zetels behaald. Waar gaat het toch telkens weer mis? Partijprogramma’s die botsen? Lijkt me niet. Iedereen staat toch voor onze mooie stad aan de Knaal? Sterker nog als je ze op elkaar legt, zijn de verschillen te verwaarlozen. Of ligt het toch écht aan de botsende ego’s van fractievoorzitters? Ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Helmond Aktief en Bach Plus. Zij hebben laten zien dat ze kunnen denken in het belang van Helmond. Kom op lokalen! Sla de handen ineen! Nee? Nou, dan blijf je toch gewoon lokaal dom!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Henk Klarenbeek - Redactie

Henk Klarenbeek Afd. Redactie Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.