In september is Loods 20 aan de gemeente Helmond opgeleverd. Dit houdt dan ook in dat zowel het Orgelmuseum , als ook het EDAH museum aan de slag kunnen. Het is allemaal zover klaar, dat de afwerking  nu, door de nieuwe huurders kan worden aangepakt.

Er moet nog wel het een en ander worden gedaan in het nieuwe Orgelmuseum. Er zal nog een vloerafwerking moeten komen, er moeten nog wand afwerkingen komen in de vorm van gordijnen en andere soorten van aankleding. Alle draaiorgels, waarvan er al enkele ingepakt  binnen staan en nog in elkaar moeten worden gebouwd. De verlichting zal moeten worden opgehangen en zorgen voor een speciale sfeer.

Ook het EDAH-museum moet nu ook weer helemaal worden opgebouwd. Dit zal ook een hele grote klus gaan worden. Welke vorm en hoe het allemaal zal worden, blijft nog een grote verrassing. Is de ruimte wel toereikend voor zo’n grote hoeveelheid historie dat het museum bezit. Het zal allemaal passen en meten worden, om het allemaal een mooi plekje te geven. Ook de aankleding van muren en vloeren, als ook de verlichting die er moet worden gehangen en bevestigd is niet gering.

Op 6 februari 2020 werd de nieuw naam van het Van Gend & Loos gebouw bekend gemaakt. Wethouder Antoinette Maas maakt op die dag bekend, dat de nieuwe naam Loods 20 zou worden en aan de bedenkers werden de bloemen en prijzen uitgereikt. De verbouwing was al in volle gang en naar verwachting zou  het pand in mei klaar. Het blijkt nu te optimistisch te zijn geweest, want er zijn toch een aantal maanden bij gekomen. De opening van beide musea, zal hierdoor hopelijk nog voor het einde van dit jaar, plaats gaan vinden.

Dan staat er nog het oude koetshuis van Van Gend & Loos. Onbekend is nog wat er in het oude koetshuis van Van Gend & Loos komt. Dat staat los van de loods waar de musea komen. Eigenaar Art Klaus dacht toen aan horeca, maar of dat dit er ook zal komen, zal de toekomst uit gaan wijzen.

Deze fotosamenvatting die loopt tot in september, is een vervolg op de reportage, die ik  eerder al gepubliceerd heb van de start  tot in begin mei van dit jaar.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Hans Smits Reply

    Mooi om te ziens hoe de loods tot leven komt. Mooi in beeld gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *