Loods20 is gevestigd in een prachtig monumentaal pand, pal naast het centraal station van Helmond. Het ligt aan de Binnen Parallelweg 2. DitisHelmond bracht een bezoek aan het pand, dat nog niet voor publiek is opengesteld. Het pand is omstreeks 1920 gebouwd en van dit jaartal is de naam mede afgeleid.

In het pand zijn het Draaiorgelmuseum gevestigd en het EDAH-museum. Lia Stoop bezocht het museum en kreeg een rondleiding. Eef Moes en Frank Smits vertellen voor de camera een klein stukje van de geschiedenis van de orgels en van danszaal Brocken. Daar danste men vroeger op de muziek van de orgels. Er is ook een educatieve hoek, waar kinderen kunnen leren hoe de orgels werken.

In dezelfde ruimte is nu ook het EDAH-museum gevestigd. Tonny Raaijmakers vertelt meer over de geschiedenis van het EDAH-museum. Wanneer het museum wordt opengesteld is nog niet bekend. Maar wanneer dat wel is gebeurd zal menig ‘oude’ Helmonder die Loods20 bezoekt, iets uit hun jeugd herkennen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Dit artikel heeft 2 reacties

 1. Bocken Lucien; Genk. Reply

  Als Belgische stamgenoot van de familie BOCKEN ben ik fier op datgene wat de familie BOCKEN in Helmond gepresteerd heeft en de zichtbare erfenis in “loods 20” een blijvende herinnering is. Bedankt voor die bijdrage !

 2. Joep Iven Reply

  Proficiat!
  Vanuit Hillegersberg (R’dam) blijf ik het wedervaren van de Stichting Het Helmondse Draaiorgel nauwgezet volgen.
  Joep Iven
  mede oprichter en voormalig secretaris van de stichting;
  rusteloos journalist in ruste;
  Rotterdammer met een zachte G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.