• Lunch in Kasteel

Maar liefst zestien echtparen waren gisteren uitgenodigd op het Kasteel in Helmond. De reden? Ze zijn allemaal 60 jaar getrouwd. Oftewel een diamanten huwelijk. Reden genoeg voor burgemeester Blanksma om hen uit te nodigen voor een lunch in het Kasteel.

De diamanten echtparen werden voor de lunch in het Kasteel opgewacht op het bordes door kapelaan Hermanus de Fauves en de kasteelvrouwe van Cortenbach. Zij verwelkomden de echtparen en leidden hen naar binnen. Daar werden zij verder gebracht naar de grote zaal. Toen iedereen aanwezig was, werden zij toegesproken door burgemeester Elly Blanksma. Zij feliciteerde de echtparen hartelijk met hun 60 jarig huwelijk.

Er was een klein programma gepland voordat de lunch zou beginnen. De kasteelvrouwe liet om te beginnen de welkomstdans zien, zoals deze ‘gebruikelijk is’ op het kasteel. Hierna ging ieder echtpaar op de foto met de burgemeester. Daarna volgde nog een groepsfoto. Na al dit gekiek en geklik kon men eindelijk aan de heerlijke lunch beginnen.

Al met al was ook deze lunch een geslaagde bijeenkomst. Zij zijn de eerste diamanten echtparen die in 2023 in het zonnetje worden gezet. Vanwege de grote aantallen diamanten jubilea wordt deze lunch elk kwartaal georganiseerd. In 2022 waren er uiteindelijk landelijk maar liefst 15.246 diamanten echtparen te feliciteren.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *